2014. november 20., csütörtök



 


Kedves Kollégák!
A 2014. 11. 20-án tartott továbbképzésről közlök most néhány gondolatot és képet.
Ezen a napon volt ugyanis a blogkészítéssel kapcsolatos belső képzésünk.
Ennek során megismerhettük, hogy a google szolgáltatásai között szerepel a blog rész is, melyet gyakorlatilag bárki készíthet, aki valamilyen kapcsolatban áll a google szolgáltatásaival.
Felhívtuk a figyelmet arra, hogy a megnevezés után a beállításokat bármikor tudjuk módosítani.
Elmondtuk azt is, hogy a legfontosabb beállítások egyike az, hogy a blog jogosultsági körét megadjuk. Ennek a segítségével tudjuk ugyanis meghatározni azt, hogy ki az aki hozzá tud férni az általunk létrehozott tartalomhoz. Az is megadható itt, hogy kik lehetnek azok, akik írhatnak is a blogunkba.
Gyakorlati módszerekkel próbáltuk ki, hogyan is lehet elérni a blog létrehozásának opcióját.
Ezután megvizsgáltuk, hogy a létrehozott bloggerben miként tudunk új bejegyzést létrehozni. A létrehozott dokumentumhoz milyen beállítási lehetőségeink vannak. Ezen belül hogyan lehet képet beszúrni, hyperlinket elhelyezni, esetleg videoklippet csatolni.
Befejezésül megvizsgáltuk, hogy milyen további beállításokat tudunk eszközölni a bejegyzéssel kapcsolatosan. Vagyis az ütemezést, a címkéket, a helymeghatározást is áttekintettük. 
Remélem, hogy lesz közületek jó néhány kolléga, aki szintén jó lehetőséget lát ennek  a szolgáltatásnak a segítségével való kommunikációgban!
Bízom benne, hogy többen is kipróbáljátok!
Addig is néhány fotó, mely a képzésen készült!

 
 Próbáljuk meg interaktívan!

 
 Mindenki kipróbálhatta a beállításokat

 
 Sokakat érdekelt a blogírás rejtelmei







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése