2014. július 20., vasárnap

Kirándulások az IPC-vel

Az IPC által szervezett kurzus (Developing Oral Fluency for the Secondary Classroom) keretén belül az IPC a brit kultúra és történelem megismerése céljából több kirándulásra vitt minket. A kirándulások vezetője az IPC hivatalos idegenvezetője, Roger volt, aki hihetetlen mennyiségű történelmi tényt, és legendát osztott meg velünk. A kirándulások mind felejthetetlen élményt jelentett minden résztvevő számára.  Ilyen kirándulás volt például  a félnapos kirándulás Dartmoor-ba, ami a Sherlock Holmes regények lapjairól lehet sok embernek ismerős (ezen a vidéken játszódott a Sátán Kutyája).
Egy valaha létezett kocsma romjai között Dartmoor-ban.

A következő az egész napos kirándulás Tintagel-be, ami a legenda szerint az a hely, ahol Arthur király kastélya állt, a kastély alatti barlangban pedig maga Merlin lakott. Bár sok legenda van, Roger igen gyorsan eloszlatta ezeket, és közölte, hogy nincs rá történelmi bizonyíték, hogy akár Arthur, akár Merlin járt volna a környéken. Mindenesetre gyönyörű helyre vitt minket, annak ellenére is, hogy a kirándulás napján ízelítőt kaptunk a hamisítatlan brit időjárásból.
Tintagel
Merlin barlangja















Roger lerombolja Arthur király legendáit





















A harmadik kirándulás szintén egész napos volt, és Roger Plymouth-ba vitt minket. Ez a város azért is nagy történelmi jelentőségű, mert innen indultak 1620-ban a  telepesek Amerikába, és alapították meg az amerikai Plymouth kolóniát, ami Jamestown után a második angol kolónia volt az újvilágban. Ennek az eseménynek az emlékét őrzi egy emléktábla a kikötőben.
Innen indultak a telepesek az Új Világba


A negyedik kirándulást magunknak szerveztük, és a csapattal együtt elmentünk St. Ives-ba, amit három oldalról vesz körbe az óceán. Saint Ives különleges hely, úgy néz ki, mintha valami trópusi nyaralóparadicsom lenne. Fehér, homokos tengerpart, amíg a szem ellát, ragyogóan kék víz, és a mediterrán országokat jellemző épületek.

Saint Ives

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése